Gönüllü Ol
İletişim fark etmekle başlar... Öncelikle bizi fark ettiğiniz ve bu satırları okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Gönüllü faaliyetlerin, bireylere, Sivil Toplum Kurumlarına (STK) ve toplumun geneline olan faydaları özellikle günümüz koşullarında yadsınamaz. Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi olarak derneğimizin misyon ve vizyon hedefleri doğrultusunda gönüllülerimizle "bir" ve "biz" olmak istiyoruz.
Bir gönüllüde aradığımız en temel ve vazgeçilmez nitelik, samimi olarak "gönüllü" olmasıdır. Ayrıca bizim için bir gönüllü, profesyonel birer çalışan olmamakla birlikte bireysel ve sosyal sorumluluklarını bilen, üstlendiği sorumluluğu "profesyonel" bir şekilde yerine getiren, ekip çalışmasına yatkın, iletişime ve yeniliklere açık, hoşgörülü, araştırmacı ve paylaşımcı bir birey anlamına gelmektedir.
Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi gönüllüleri neler yapar?
- Bugünümüz ve geleceğimiz için toplumsal fayda sağlamak,
- Yönetime yardımcı olmak,
- Derneğimizin tanınırlığını artırmak, hizmet ve çalışmalarımızın toplum tarafından görülmesini sağlamak,
- Aynî ve nakdî kaynaklara ulaşmamıza yardımcı olarak gönüllü ve bağışçı sayısını artırmak,
- Derneğimizin güçlenmesi adına sosyal medya yönetiminde aktif olarak yer almak ya da sosyal medyaya konu olacak etkinliklerde rol almak,
- Yürütülen projelerde görev almak ya da yeni projeler geliştirmek.
Dernek gönüllüsü olmak için https://bcga.webeksper.com/gonullu-ol adresindeki formu doldurabilirsiniz.
Bir Gönüllünün Kaleminden
Merhaba;
Ben Gizem Turapdin. Koruma altında büyümüş bir gencim. Eğer benim gibi koruma altında büyümüş bir çocuğa gönüllü olmak istiyorsanız lütfen benim yaşadığım deneyimi de dikkate alın.
Koruma altında yetişen biri olarak gönüllülerle iletişim halinde olmak bana da pek çok şeyi öğretti. Örneğin, kurumlardaki çocuklara gönüllü olmak istiyorsanız samimi olun. Çünkü doğrudan temas kurduğunuz her bir kardeşim ve arkadaşım sizin samimiyetinizle iyileşebilir. Bir diğer önemli konu, ben ve benim gibi olan tüm kardeş ve arkadaşlarımın özel hayatına saygı duyun ve bizi birer birey olarak görün. Böylece özsaygımız ve özgüvenimiz gelişecek, sizi örnek alacağız.
Yapamayacağınız, yapmaya zamanınızın ya da imkânınızın olmadığı konularda sözler vermeyin. Çünkü size inanıyor ve güveniyoruz.
Devlet korumasından ayrıldıktan sonra da size ihtiyacımız olduğunu, hatta her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu da unutmayın. Çünkü kurumdan ayrıldıktan sonra da hayat devam ediyor ve yolculuğumuza eşlik edecek kimse yok. Dışarıdaki hayatı deneyimlemediğimiz için yolumuzu aydınlatacak olmanız bizim için çok önemli. Bu konuda hem kendi yaşadıklarımdan, hem de gözlemlerimden edindiğim bilgileri sıralamak isterim:
- Öncelikle neden gönüllü olmak istiyorsunuz? Bu sorunun cevabı bence çok önemli. İyi niyetli olmak tek başına yeterli değil. Bize saygıyla yaklaşın ve yarardan önce zarar vermemeyi gözeterek bizimle iletişim kurun.
- Kendi doğrularınızı kabul ettirmeyi değil, bizim de birer birey olduğumuzu gönülden kabul ederek fikrimizi alın, bizim gerçeklerimizi, yetenek ve ihtiyaçlarımızı görün; ilgi alanlarımız için rehber olun.
- En onarılmaz yaraların sevgiyle iyileşebildiğini ben yaşadım. Beni olduğum gibi kabul eden gönüllülerle bağ kurabildim; sevdim ve sevildim; iyileştim...
Bu satırları her şeyin üstesinden gelerek ve çok görmüş geçirmiş, aklı selim biri olarak yazmıyorum elbette. Ama ihtiyacımız olanı görüyor ve tespit edebiliyorum. Her şeyin farkındayım...
Devlet korumasında kalmakta olan ya da kurumdan ayrılan çocuk ve gençlere gönüllülük yaparken yolunuzun açık olması dileğiyle. Sevdiklerimiz ve sevenlerimiz çok olsun...